Moottoriurheilu 2017-06-26T09:13:22+03:00

Moottoriurheilu

Pro Fix-Servicen kaikilla asentajilla on vahva moottoriurheilutausta. He ovat olleet mukana monessa moottoriurheilulajissa pääosin mekaanikkoina ja ajoittain myös kilpailijoina. Päälajiksi on vuosien mittaan valikoitunut maailman nopein moottoriurheilulaji eli drag racing. Asentajamme ovat toimineet tai toimivat paraikaa mekaanikkoina tiimeissä, joiden meriittilistalta löytyy useita EM-, PM- ja SM-mitaleja. Nyt Pro Fix-Service on lähtenyt myös yrityksenä mukaan moottoriurheiluun.

Viime vuosina monet suomalaiset nuoret moottoriurheilijat ovat lyöneet itsensä läpi kansainvälisillä radoilla. Pro Fix-Service haluaa myös omalta osaltaan auttaa nuoria kykyjä menestykseen ja niinpä olemme solmineet yhteistyösopimuksen 17-vuotiaan Petteri Liimataisen kanssa, joka on jämsäläinen Top Methanol Dragster -ryhmän kiihdytyskuljettaja.

Nuoresta iästään huolimatta Petteri on jo kokenut kiihdyttäjä. Hän on kilpaillut useita vuosia Junior Dragster -ryhmässä ja tähtäin on ollut koko ajan lajin kovimmissa eli Pro-ryhmissä. Tähän hän on valmistautunut mm. käymällä heti Junior Dragster -uransa jälkeen USA:ssa Frank Hawleyn Drag Racing -koulun. Tällä kaudella Petterin unelma lopulta toteutui, kun hän istui toukokuussa Santa Podin radalla Englannissa oman 3500-hevosvoimaisen, mekaanisesti ahdetun metanolidragsterinsa puikkoihin ja suoritti ryhmään vaadittavan lisenssin.

Ensimmäisen kilpailunsa Petteri ajoi kesäkuun puolessa välissä Tierpin EM-osakilpailussa Ruotsissa. Heti lajittelussa eli aika-ajossa Petteri näytti nopeutensa lajitellen viidenneksi ajalla 5.526 s/406 km/h. Vauhdista kertoo paljon myös se, että aika oli ainoastaan 0,026 sekuntia hitaampi kuin ryhmän tämän hetkinen Suomen ennätys. On siis vain ajan kysymys, koska Petteri kiihdyttää Pro Fix-Service- dragsterillaan uuteen ennätysaikaan.

Kaudella 2017 Petterin otteita ja kisamenestystä voit seurata Pro Fix-Servicen Facebook-sivuilta. Pysy mukanamme vauhdissa!

facebook.com/profixservice