Autojen ilmastointilaitteet joutuvat kuumalla säällä koville ja huoltamaton ilmastointilaite voi aiheuttaa ikävän yllätyksen. Arviolta noin puolessa koko autokannasta on ilmastointilaite ja käytännössä kaikissa uusissa autoissa se on nykyään vakiovaruste. Vaikka ilmastointilaite on itsestäänselvyys uusissa autoissa, sen huoltaminen ei kuitenkaan kuulu autojen normaaliin huolto-ohjelmaan. Maahantuojien mukaan ilmastoinnin huolto ei sisälly siihen siksi, että se nostaisi liikaa huollon hintaa. Näin ollen sinun tulisi itse pitää huolta, että ilmastointi tarkistetaan ja huolletaan riittävän usein.

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu siinä kiertävään kylmäaineeseen. Kylmäaineesta haihtuu noin 10 prosenttia vuodessa. Kun vajausta on syntynyt noin kolmannes, ilmastointilaitteen toiminta heikkenee eikä laitteen teho riitä enää viilentämään autoa.

Ilmastointilaitteessa ja sen putkistossa kiertävän kylmäaineen tehtävänä on myös voidella ilmastointia. Kun kylmäaine vähenee laitteistosta, myös kompressorin voitelu heikkenee ja se voi rikkoutua. Ilmastointilaite kannattaa huollattaa myös kustannussäästömielessä, sillä kompressorin rikkoutuessa edessä voi olla jopa reilusti yli tuhannen euron lasku.

Ilmastointilaitteiston huolto tulisi tehdä 2-3 vuoden välein. Mikäli huoltoväli venyy pidemmäksi, ilmastoinnin toimivuus on jo kyseenalaista ja järjestelmän rikkoutumisriski kasvaa. Laitteessa käytettävä kylmäaine, yleisimmin R134a, on kasvihuonekaasu ja sen ilmastoa lämmittävä vaikutus on yli 1000-kertainen verrattuna hiilidioksidiin. Kylmäainetta saavat käsitellä vain henkilöt, jotka ovat pätevöityneet sen käsittelyyn ja päässeet Tukesin rekisteriin. Pro Fix-Servicen henkilökunnalla on valtuudet käsitellä kyseistä kylmäainetta ja he pystyvät myös turvallisesti kartoittamaan mahdolliset laitteiston viat.

Ilmastointihuollon yhteydessä kannattaa aina vaihtaa myös auton raitisilmasuodatin. Kun tilaat ilmastointihuollon meiltä, kysy samalla myös tarjous raitisilmasuodattimen vaihdosta ja järjestelmän desinfioinnista. Näin varmistat järjestelmän toimivuuden ja raikkaan sisäilman autossasi!

Sisältää

  • Vanhan kylmäaineen ja öljyn talteenoton

  • Järjestelmän tiiviyden tarkistuksen

  • Kylmäaineen

  • Öljyn

  • Vuodonilmaisuväriaineen tarvittaessa

  • Järjestelmän paineen nousun ja muun toiminnan testauksen

  • Konsultoinnin jatkotoimenpiteistä mahdollisessa vuoto- tai muussa toimintahäiriötilanteessa

Pro Fix-Service ilmastointihuolto
Pyydä päivän tarjous

Kylmäaineen maaimanmarkkinahinnan heilahtelujen vuoksi emme voi tällä hetkellä tarjota kiinteähintaista huoltoa.